boeken

De onderstaande boeken zijn digitale heruitgaven waarvoor nieuwe voor- en nawoorden zijn geschreven door Klaas Jan Wind voor Wonen op het Water, Andre Hoornstra voor Bij de wal betrokken en Dirk van Driel en Klaas Koetje voor A War is Born. In Bij de wal betrokken is als extra het interview toegevoegd dat Klaas Koetje in 1995 had met Andre Hoornstra.

Voor het openen van de boeken is een pdf-reader nodig zoals adobe reader of foxit reader. Klik, om na het openen van een boek terug te keren naar deze pagina, op de pijl naar links linksboven in het scherm.


Wonen op het Water (47 Mb)

De fototentoonstelling in 1984 van het Gronings Fotokollectief over woonboten en haar bewoners in de stad Groningen, is de aanleiding geweest tot het maken van dit foto-/tekstboek

open boekslm start de


Bij de wal betrokken (10 Mb)

Een onderzoek naar de mogelijkheden van, en de wensen van 'woonschip-bewoners' naar de inrichting van 'wallekanten van kanaalvakken' waaraan door de gemeente een woonfunktie is gegeven. Uitgegeven in 1988 door het Woonschepen Comitee Groningen

open boek


A War is Born (42 Mb) - een demonstratief spektakel in 4 episoden

Een boek over de ludieke en geslaagde acties van Groninger woonschepen-bewoners in 1996. Gemaakt door Dirk van Driel en Klaas Koetje.

open boeks